Seksiyonel Kapı Sistemleri Montajı
Seksiyonel kapı sistemleri paneller ile oluşan raylar içerisinde kızaklanması sağlanan sistemlerdir. Butik bir iş olan seksiyonel kapı sistemleri her ölçüde ve neredeyse her mimari yapıya uyum sağlar. Mimari yapıda kullanılması gereken yerlerde ray sistemi özel olarak ölçülendirilir ve üretimi bu şekilde yapılır. Standart olarak 2” olarak üretilen ve 2 mm kalınlığa sahip olan ray sistemi, çok rüzgâr alan büyük ölçülü kapılarda 3” olarak 2,5 mm kalınlıkta üretilebilmektedir.
Seksiyonel kapı sistemlerinde en önemli iki yarı mamul olan panel ve yay grubuna dikkat etmek gerekmektedir. Panel kısmında vidalama yapılan yerde destek sacı olmalı ve menteşe sıkılan kısımların bu destek sacına denk gelmesi beklenmektedir. Ayrıca rüzgâr barı kullanılan kapılarda da yine bağlantı perçinleri panel destek sacına gelmesi gerekmektedir. Destek sacı olmayan panellerde vida ve perçinler 0,5 mm sacın tutması zor olur. İlk şiddetli rüzgârda vidalar kendini bırakacak kapı rüzgârın etkisi ile kötü şekilde etkilenecektir.
Diğer bir önemli yarı mamul ağırlık dengeleyici yaylardır. Bu yayların kumlanmış boyanmış olması da önemlidir. Yaylarda kumlama malzeme moleküllerinin sıkıştırılması için yapılır. Boya ise ürünün korozyona uğraması konusunda önlem olarak uyarılır.
Standart ömür olarak endüstriyel kapılarda yirmi bin ömür olarak belirlenirken, garaj kapılarında onbeş bin olarak belirlenir. Yay ömrü motor tarafından sayılarak garanti kontrol edilir. Bu iki yarı mamulü istenilen şartları sağlayan seksiyonel kapı rahatlıkla kullanılabilir.
Seksiyonel kapı motoru yerli ve ithal ürünler tedariği sağlanır. Yerli motor olarak FORCE motor kullanılmakta ithal marka olarak ta NICE motor, BFT motor, GFA motor, MFZ motor gibi alternatifler bulunmaktadır. Endüstriyel olarak kullanılan motorlar 380 V enerji ile çalışmaktadır.